Όλοι θέλουμε καθαρά ρούχα! Σου δίνουν μια αίσθηση καθαριότητας και ηρεμίας. Πολλοί από μας βάζουμε πλυντήριο καθημερινά και ακόμη και αν βάζουμε πλυντήριο εδώ και χρόνια μπορεί τα αποτελέσματα να μην είναι πάντα τέλεια!

Ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές πλυσίματος και το πλύσιμο των ρούχων θα είναι πάντα επιτυχημένο!

  1. Η σωστή θερμοκρασία πλύσης είναι το κλειδί της επιτυχίας. Το κρύο νερό το χρησιμοποιούμε σε ευαίσθητα υφάσματα, σε υφάσματα που μπορεί να «μπουν» στο πλύσιμο, και σε ευαίσθητα σκούρα υφάσματα που μπορεί να «χάνουν» χρώμα. Το χλιαρό νερό είναι κατάλληλο για μέτρια λερωμένα ρούχα και συνθετικά υφάσματα. Το ζεστό νερό το χρησιμοποιούμε για να πλύνουμε σεντόνια και πετσέτες, λευκά ρούχα καθώς και ρούχα αρκετά λερωμένα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συμβουλευόμαστε τις ετικέτες των ρούχων!
  2. Διαλέγω το σωστό απορρυπαντικό. Το απορρυπαντικό σε σκόνη είναι κατάλληλο για όλα τα ρούχα, μερικές φορές όμως σε πλύσεις με κρύο νερό μπορεί να μη διαλυθεί και να αφήσει λευκά κατάλοιπα στο ύφασμα. Το υγρό απορρυπαντικό συνήθως περιέχει ένζυμα τα οποία είναι κατάλληλα για προ επεξεργασία λεκέδων και είναι κατάλληλο για όλα τα ρούχα.
  3. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε είναι η ποσότητα του απορρυπαντικού που χρησιμοποιούμε σε μια πλύση. Χρησιμοποιείτε μόνο την ποσότητα που αναγράφει ο κατασκευαστής ή ακόμη καλύτερα μια κάψουλα απορρυπαντικού για να μη δημιουργηθεί σαπουνάδα.
  4. Λεκέδες! Για να μπορέσετε να αφαιρέσετε τους λεκέδες αποτελεσματικά φροντίστε να τους καθαρίσετε αμέσως μόλις λερωθεί το ρούχο! Ξεπλύνετε το ρούχο με κρύο νερό, εφαρμόστε ξελεκιαστικό και πλύνετε στο πλυντήριο. Εδώ θα δείτε συμβουλές από την easywash για την αφαίρεση των κοινών λεκέδων.
  5. Πως θα αποφύγω το ξέβαμμα των ρούχων; Για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως και τα λευκά ρούχα γίνουν ροζ πρέπει πάντα να ξεχωρίζετε τα ρούχα ανάλογα με τα χρώματα τους!
  6. Πως θα αποφύγω το ξεθώριασμα στα ρούχα; Για να μη φαίνονται τα σκούρα ρούχα σας φθαρμένα και παλιά πριν από κάθε πλύση να γυρνάτε το μέσα έξω. Έτσι αποφεύγετε την τριβή και την φθορά στο ύφασμα που προκαλούν θαμπάδα.