Το μαλακτικό ρούχων μαλακώνει τις ίνες του υφάσματος με αποτέλεσμα τα ρούχα να μην τσαλακώνονται, να μειώνουν το στατικό ηλεκτρισμό και να προσθέτουν ένα όμορφο άρωμα στα ρούχα.

Η χρήση του μαλακτικού όμως σε ορισμένα υλικά μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις ίνες τους. Πριν την πλύση πρέπει να διαβάζουμε τις ετικέτες ρούχων και τα σήματα πλυσίματος.

Η ζημιά που μπορεί να προκληθεί χρησιμοποιώντας μαλακτικό σε ορισμένα είδη υφάσματος σίγουρα δεν το αξίζει! Προσοχή στα 5 υφάσματα που αναφέρουμε παρακάτω! Ακολουθώντας τις συμβουλές πλυσίματος της easywash Αθήνας τα ρούχα σας θα αντέξουν στο χρόνο!

Που δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε μαλακτικό ρούχων;

  1. Μικροϊνες

Αυτό που είναι υπέροχο για τις μικροΐνες είναι ότι τα πολύπλοκα νήματα τους έχουν την ικανότητα να παγιδεύουν σκόνη και απορροφούν τις διαρροές. Ωστόσο, αν ένα ύφασμα από μικροΐνες πλυθεί με μαλακτικό ρούχων το ύφασμα θα χάσει την αποτελεσματικότητά του.

  1. Αθλητικά ρούχα

Πολλοί τύποι αθλητικών ενδυμάτων έχουν τεχνολογία wicking για να απορροφούν τον ιδρώτα και να μας κρατούν δροσερούς όταν γυμναζόμαστε. Εάν χρησιμοποιήσουμε μαλακτικό σε αυτά τα υφάσματα θα αφήσει μια επίστρωση στο ύφασμα που θα αποτρέψει την τεχνολογία wicking από το να λειτουργήσει σωστά.

  1. Πετσέτες

Όλοι μας αγαπάμε την αίσθηση της μαλακής και αφράτης πετσέτας. Το μαλακτικό όμως μπορεί να μειώσει την απορροφητικότητα τους. Αν νιώσουμε πως οι πετσέτες μας δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, καλό είναι να παραλείψουμε το μαλακτικό κάθε μερικές πλύσεις.

4. Ρούχα ανθεκτικά στη φωτιά

Τα υφάσματα που είναι ανθεκτικά στη φωτιά έχουν βγει για να μας προστατέψουν από πιθανή πυρκαγιά στο σπίτι μας. Αρκετοί είναι αυτοί που προτιμούν τις κουρτίνες από το συγκεκριμένο ύφασμα ή ακόμα και πιτζάμες! Χρησιμοποιώντας μαλακτικό σε αυτό το είδος υφάσματος θα επηρεάσει τις ιδιότητες του και θα χάσει την αποτελεσματικότητα του.

  1. Αδιάβροχο ύφασμα

Όπως και τα ρούχα τα οποία είναι ανθεκτικά στη φωτιά έτσι είναι και τα αδιάβροχα υφάσματα. Το μαλακτικό ρούχων μπορεί να μεταβάλει τις ίνες σε αυτό το υλικό και να χάσει την ικανότητά του να απωθεί το νερό.