Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε διότι η διαδικασία πλύσης βρεφικών ρούχων απλοποιείται σε ένα κατάστημα με επαγγελματικά πλυντήρια ρούχων με κερματοδέκτη και αυτόματα στεγνωτήρια με κερματοδέκτη.

Στο easywash το πλύσιμο και η αποστείρωση βρεφικών ρούχων γίνεται παιχνίδι. Το μόνο που πρέπει είναι να ακολουθήσετε τις συμβουλές για πλύσιμο βρεφικών ρούχων.

Πλένετε τη μπουγάδα με τα βρεφικά ρουχαλάκια σε επαγγελματικά πλυντήρια ρούχων, που υποστηρίζουν προγράμματα υψηλών θερμοκρασιών. Επίσης, υπάρχει αυτόματος πωλητής απορρυπαντικού, να αγοράσετε απορρυπαντικό ή μαλακτικό, και σε κάθε μηχάνημα αναγράφονται οι οδηγίες σωστής δοσολογίας.

Για πλήρη αποστείρωση βρεφικών ρούχων, χρησιμοποιήστε τελευταίου τύπου επαγγελματικά στεγνωτήρια. Τα ρούχα του μωρού σας, σε 20-40 λεπτά στεγνώνουν και τα περισσότερα με ένα απλό δίπλωμα μπαίνουν στη ντουλάπα σας χωρίς να χρειάζονται σιδέρωμα.

Όπως γνωρίζουμε, το δέρμα των βρεφών είναι πάρα πολύ ευαίσθητο και χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο πως πλένουμε τα ρούχα τους. Δυστυχώς, πολλές φορές για λόγους οικονομίας πλένουμε σε χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες είναι ανεπαρκείς για να σκοτώσουν τα παθογόνα μικρόβια. Η συνήθεια αυτή στο πλύσιμο βρεφικών ρούχων μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία του βρέφους, όπως η γαστρεντερίτιδα, δερματίτιδα και πνευμονία.

Για να πλύνουμε όμως σωστά, καλό είναι να κοιτάξουμε πρώτα την ετικέτα του ρούχου, για να βεβαιωθούμε ότι μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο. Ορισμένα ευαίσθητα μάλλινα θεωρούνται ακατάλληλα για χρήση πλυντηρίου.

Σημαντική επίσης είναι η σωστή δοσολογία απορρυπαντικού στο πλύσιμο βρεφικών ρούχων. Πολλές φορές βάζουμε παραπάνω δόση πιστεύοντας ότι θα καθαρίσουν καλύτερα. Βέβαια το μόνο που καταφέρνουμε είναι να υπάρχουν κατάλοιπα απορρυπαντικού στα ρούχα, αφού με την επιπλέον δόση δεν ξεβγάζονται καλά.

Ας μην ξεχνάμε ότι η σωστή θερμοκρασία για την αποστείρωση των βρεφικών ρούχων είναι 60 βαθμοί Κελσίου και πάνω. Σε αυτή τη θερμοκρασία σκοτώνονται όλα τα παθογόνα μικρόβια.

Δείτε στο χάρτη το πιο κοντινό σας κατάστημα και ελάτε άμεσα να πλύνετε τα ρουχαλάκια του μωρού σας.