Άργησε αλλά ναι ήρθε το καλοκαίρι! Ο Ιούνιος ήταν ο μήνας των βροχών! Αλλά πώς θα πλύνεις το μαγιό σου; Η Active Commercial Systems ΕΠΕ αντιπρόσωπος των Αμερικάνικων εταιρειών επαγγελματικών πλυντηρίων ρούχων με κέρμα ή χωρίς και επαγγελματικών στεγνωτηρίων ρούχων με κέρμα ή χωρίς της Maytag Commercial και Dexter Laundry σε συμβουλεύει με τα 4 παρακάτω βήματα για το πώς πλένουμε το μαγιό μας.

Βήμα 1. Το σωστό πλύσιμο για το μαγιό προϋποθέτει να το ξεπλύνουμε με κρύο νερό βρύσης

Το μαγιό πρέπει να πλένεται με κρύο νερό βρύσης μετά από το μπάνιο ή την ηλιοθεραπεία. Έτσι θα απομακρύνεις τα περισσότερα κατάλοιπα αντηλιακού, βρωμιάς, ιδρώτα και χλωρίου. Αν μυρίζει αλάτι ή χλωρίνη από την πισίνα, βάλτε το σε μια λεκάνη με νερό και λίγο ξύδι. Προσοχή! Μη το πλύνεις στο επαγγελματικό πλυντήριο ρούχων με κέρμα γιατί χάνει την ελαστικότητα του.

Βήμα 2. Πρόσθεσε απορρυπαντικό μετά από μερικές χρήσεις
Μετά από μερικές χρήσεις, καλό είναι να προσθέσεις λίγο απορρυπαντικό στο πλύσιμο. Βάλε λίγο νερό σε μία λεκάνη, πρόσθεσε μία κουταλιά υγρό απορρυπαντικό και τοποθέτησε το μαγιό. Τρίψε το ελαφρά για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξέβγαλε με άφθονο κρύο νερό.

Βήμα 3. Μην το στύβεις
Μη στύβεις ποτέ το μαγιό. Απλά πιέστε το για να φύγει το πολύ νερό κι απλώστε το σε σκιερό μέρος για να στεγνώσει.

Έξτρα μυστική συμβουλή στο πώς πλένουμε το μαγιό μας.

Μην το απλώνεις στον ήλιο
Μην απλώνεις το μαγιό στον ήλιο, συμβουλεύει η αντιπρόσωπος των εταιρειών της Maytag Commercial και της Dexter Laundry, το μαγιό θα χάσει το χρώμα του και σπάνε οι ίνες. Και ασφαλώς μη το βάλεις στο επαγγελματικό στεγνωτήριο ρούχων με κέρμα.