Τι πιο όμορφο και χαλαρωτικό από το να ξαπλώνεις σε καθαρά σεντόνια μετά από μια κουραστική ημέρα; Για να το πετύχεις αυτό πρέπει να γνωρίζεις πως θα πλύνεις σωστά τα σεντόνια σου. Η φροντίδα σεντονιών είναι πολύ σημαντική και πολλοί από εμάς κάνουμε λάθη στο πλύσιμο σεντονιών και έτσι δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα σεντόνια πρέπει να πλένονται συχνά. Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που πρέπει να περιμένουμε πριν αλλάξουμε τα σεντόνια μας είναι δύο εβδομάδες. Το εβδομαδιαίο πλύσιμο σεντονιών είναι πιο ιδανικό.

Η θερμοκρασία πλύσης σεντονιών είναι άλλο ένα σημαντικό λάθος που συνήθως κάνουμε. Δε χρειάζεται να επιλέγουμε προγράμματα με υψηλή θερμοκρασία για τα σεντόνια μας. Το πλύσιμο σεντονιών είναι καλό να γίνεται στο κανονικό πρόγραμμα ή στα πρόγραμμα των χρωματιστών. Αυτές οι επιλογές είναι πιο ήπιες και πιο σύντομες και αλλάζουν θερμοκρασία νερού σταδιακά με αποτέλεσμα να βγαίνουν τα σεντόνια με λιγότερες ζάρες. Η κατάλληλη θερμοκρασία πλύσης σεντονιών είναι οι 40 βαθμοί. Στα πλυντήρια με κερματοδέκτη Αθήνα με το πάτημα ενός κουμπιού επιλέγεις το πρόγραμμα που χρειάζεσαι.

Πολλοί έχουν τη λανθασμένη άποψη ότι όσο περισσότερο απορρυπαντικό βάζουμε στο πλυντήριο τόσο πιο καλά θα πλυθεί η μπουγάδα μας. Η μπουγάδα χρειάζεται χώρο στον κάδο του πλυντηρίου για να «κυκλοφορεί» και να «χτυπιούνται» μεταξύ τους τα ρούχα ή τα σεντόνια για να καθαρίζονται. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να μην παραφορτώνουμε το πλυντήριο και να μη χρησιμοποιούμε πολύ απορρυπαντικό γιατί δεν θα έχουμε καθαρά σεντόνια.

Αν χρησιμοποιούμε στεγνωτήριο δεν πρέπει να στεγνώνουμε τα σεντόνια μαζί με τις πετσέτες. Οι πετσέτες αργούν να στεγνώσουν με αποτέλεσμα τα σεντόνια να παραμένουν στο στεγνωτήριο παραπάνω από ότι χρειάζεται. Στεγνώνοντας τα σεντόνια μόνα τους επιλέγουμε χαμηλή θερμοκρασία και αποφεύγουμε έτσι και τις ζάρες.

Κάπου κοντά σας θα έχει ένα κατάστημα με αυτόματα πλυντήρια ρούχων στην Αθήνα. Μην ξεχνάτε τις συμβουλές για πλύσιμο σεντονιών όταν θα επισκεφθείτε ένα!

Πλυντήρια με κερματοδέκτη Αθήνα:

Ζωγράφου: Ούλωφ Πάλμε 16

Παγκράτι: Ευτυχίδου 27

Πλάκα: Αγγέλου Βλάχου 8

Κουκάκι: Δημητρακοπούλου 69