Ήρθε η ώρα να φρεσκάρουμε τα παπλώματα μας για να τα χρησιμοποιήσουμε!

Το πλύσιμο παπλώματος μπορεί να ακούγεται περίπλοκο αλλά με τα αυτόματα πλυντήρια της Αθήνας όλα γίνονται πιο εύκολα!

Πως πλένουμε τα παπλώματα; Το βάρος του παπλώματος θα διπλασιαστεί όταν πέσει νερό πάνω του. Έτσι για να πλυθεί σωστά το πάπλωμα θα πρέπει να χωράει άνετα και να έχει κάποιο χώρο ώστε να καταφέρνει να γυρνάει κάθε φορά που αναποδογυρίζει ο κάδος. Στα αυτόματα πλυντήρια της Αθήνας υπάρχουν πλυντήρια γίγας κατάλληλα για πλύσιμο παπλώματος.

Πως πλένουμε τα παπλώματα; Πριν πλύνουμε τα παπλώματα μας πρέπει να συμβουλευτούμε την ετικέτα και να επιλέξουμε το πρόγραμμα πλυσίματος και τον τρόπο σύμφωνα με αυτά που προτείνει ο κατασκευαστής.

Πως πλένετε το συνθετικό πάπλωμα.

Τα συνθετικά παπλώματα πλένονται κανονικά στο πλυντήριο. Ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα τους και χρησιμοποιήστε τα αυτόματα πλυντήρια για να έχετε το πάπλωμα σας πλυμένο και καθαρό σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Πως πλένετε το πουπουλένιο πάπλωμα.

Το πούπουλο είναι ζωντανός οργανισμός και χρειάζεται ειδική μεταχείριση και προσοχή. Συνήθως τα πουπουλένια παπλώματα δεν πλένονται στο πλυντήριο. Σε περίπτωση όμως που το πουπουλένιο μας πάπλωμα μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο (βλ. ετικέτα) θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ειδικό απορρυπαντικό που δεν συμπεριλαμβάνει ένζυμα τα οποία μπορούν να το καταστρέψουν. Αν μπορεί να μπει στο στεγνωτήριο πρέπει να βάλουμε στον κάδο 3-4 μπαλάκια του τένις έτσι ώστε να «χτυπούν» το πούπουλο και να μη συγκεντρωθεί σε ένα σημείο.

Πως πλένετε το μάλλινο πάπλωμα.

Τα μάλλινα παπλώματα χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση, αν τα πλύνουμε σε υψηλή θερμοκρασία θα μπουν. Πρέπει να διαβάσουμε προσεκτικά τις οδηγίες πλυσίματος πριν αποφασίσουμε να το πλύνουμε. Μετά από το πλύσιμο βεβαιωθείτε πως το πάπλωμα έχει στεγνώσει πολύ καλά πριν το χρησιμοποιήσετε ή το αποθηκεύσετε.

Στα καταστήματα easywash Self Service Laundry μπορείτε μόνοι σας να πλύνετε και να στεγνώσετε γρήγορα και οικονομικά ρούχα, παπλώματα, κουβέρτες.