Όταν πλένουμε πετσέτες συνήθως είναι σκληρές στην υφή και χωρίς κανένα άρωμα. Τι πιο ωραίο από το να βγαίνεις από το ντουζ και να τυλίγεσαι σε μια απαλή, αφράτη πετσέτα που μοσχοβολάει; Εκτός από την αίσθηση της καθαριότητας αισθάνεσαι και αυτήν της ηρεμίας!

Πως θα κρατήσω τις πετσέτες μου μαλακές;

Δείτε τα μυστικά για απαλές πετσέτες και αν τα ακολουθήσετε η αίσθηση του καθαρού και μαλακού θα κρατήσει!!

Τρόπος στεγνώματος

Δεν πρέπει να τις αφήνουμε διπλωμένες μετά από κάθε χρήση! Με την υγρασία αυξάνετε η μούχλα και τα βακτήρια. Πρέπει να τις κρεμάμε ανοικτές για να στεγνώσουν πιο γρήγορα και σωστά.

Συχνότητα πλύσεων

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται το πλύσιμο των πετσετών; Οι πετσέτες προσώπου πρέπει να πλένονται μετά από κάθε χρήση και οι πετσέτες σώματος και χεριών μετά από τρεις. Αυτό για να αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα που μένουν πάνω στις πετσέτες και για να αποφύγουμε τις άσχημες μυρωδιές.

Ποσότητα απορρυπαντικού και μαλακτικού

Το πολύ απορρυπαντικό αφήνει υπολείμματα στις πετσέτες μαζί με αρκετή βρωμιά! Πρέπει πάντοτε να χρησιμοποιούμε τη συνιστώμενη ποσότητα!

Το μαλακτικό μειώνει την απορροφητικότητα των ινών και δεν κάνει τις πετσέτες μας μαλακές και αφράτες. Αν δε μπορούμε να μη χρησιμοποιούμε μαλακτικό, ας χρησιμοποιούμε πολύ λίγη ποσότητα.

 Μη χρησιμοποιείτε τις ίδιες πετσέτες πολύ συχνά

Λιγότερο πλύσιμο ισοδυναμεί με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Καλό λοιπόν είναι να μη χρησιμοποιούμε τις ίδιες πετσέτες πολύ συχνά για να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής τους.

Χρησιμοποιείστε το στεγνωτήριο για μαλακές και αφράτες πετσέτες

Χρησιμοποιώντας στεγνωτήριο για να στεγνώσετε τις πετσέτες σας είναι σίγουρο πως θα βγουν απαλές και αφράτες!

Στα αυτόματα πλυντήρια της Αθήνας, δείτε τα στο χάρτη για να δείτε πιο βρίσκεται κοντά σας, το πλύσιμο και στέγνωμα των πετσετών γίνεται παιχνιδάκι! Σε 25 λεπτά έχουμε τελειώσει με την πλύση και σε λιγότερο από 40 λεπτά οι πετσέτες μας είναι μαλακές και αφράτες!