Με την επίσκεψή σου σε ένα κατάστημα easywash Self Service Laundry στην Αθήνα μπορείς να επιλέξεις από τα διαθέσιμα επαγγελματικά πλυντήρια αυτοεξυπηρέτησης  και να πλύνεις τη μπουγάδα σου μόνος σου ακολουθώντας τις οδηγίες που βρίσκονται πάνω στα επαγγελματικά πλυντήρια και επαγγελματικά στεγνωτήρια με κέρμα για το κοινό.

Το πλύσιμο ρούχων από βαφή πασχαλινών αυγών γίνεται εύκολο με τη χρήση των επαγγελματικών πλυντηρίων με κέρμα. Μέσα από τις οδηγίες που παρέχονται πάνω στα μηχανήματα και στους τοίχους του καταστήματος μπορείς να πλύνεις μέχρι και 5 μπουγάδες ταυτόχρονα.

Πριν φέρεις, όμως, το ρούχο με τον λεκέ, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές, ώστε να αφαιρέσεις άμεσα το λεκέ από βαφή αυγών, στο χέρι.

  • Με ένα στεγνό, άσπρο απορροφητικό χαρτί αφαίρεσε όση περισσότερη ποσότητα υγρού είναι εφικτή. Για να μην εξαπλωθεί ο λεκές από βαφή αυγών, σκούπισέ το ρούχο από έξω προς το κέντρο του λεκέ.
  • Όταν σταματήσει η μεταφορά της βαφής στο χαρτί, ανακάτεψε (αυστηρά) 1/4 κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό. Βάλε την άκρη μιας καθαρής λευκής πετσέτας μέσα στο φλιτζάνι και σκούπισε το ρούχο από έξω προς το κέντρο του λεκέ. Συνέχισε να καθαρίζεις το ρούχο μέχρι να μη μεταφέρεται πλέον ίχνος βαφής στη λευκή πετσέτα.
  • Βούτηξε μια λευκή πετσέτα σε καθαρό νερό και μετά από ένα καλό στύψιμο, ξέπλυνε το σημείο του λεκέ. Αν το αφήσεις χωρίς να ξεπλύνεις το σημείο του λεκέ, υπάρχει περίπτωση το απορρυπαντικό να έλξει πιο πολλούς λεκέδες.
  • Αφού ξεβγάλεις το ρούχο, στέγνωσέ το στον ήλιο αν είναι δυνατόν.

Να θυμάσαι ότι : Αν ο λεκές από βαφή αυγών στα ρούχα δεν έχει απομακρυνθεί απέφυγε το στεγνωτήριο γιατί υπάρχει κίνδυνος να μονιμοποιηθεί ο λεκές.

Μόλις σιγουρευτείς ότι ο λεκές από τη βαφή αυγών έφυγε, μπορείς να φέρεις το ρούχο μαζί με την υπόλοιπη μπουγάδα σου στο πλησιέστερο σου κατάστημα.