Το πλύσιμο των ρούχων μπορεί να θεωρηθεί από πολλούς βαρετό και χρονοβόρο. Είναι πολύ σημαντικό όμως τα ρούχα μας όχι μόνο να είναι πλυμένα αλλά και καθαρά.

Όλοι ξέρουμε πως όταν μια πλύση γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες δεν καταστρέφονται αποτελεσματικά τα μικρόβια και οι μύκητες. Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να γνωρίζουμε ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία πλυσίματος για τα ρούχα μας.

Όταν βάζουμε πλυντήριο συνήθως χρησιμοποιούμε 3 θερμοκρασίες.

Πλύσιμο ρούχων στους 30 βαθμούς: συνιστάται για πολύ ελαφρά λερωμένα ρούχα ή έντονα χρωματιστά.

Πλύσιμο ρούχων στους 40 βαθμούς: το χλιαρό νερό είναι η θερμοκρασία που συνιστάται για τα σκούρα ρούχα.

Πλύσιμο ρούχων στους 60 βαθμούς: είναι η θερμοκρασία πλύσης για να πλύνετε τα περισσότερα λευκά υφάσματα και τα πολύ λερωμένα υφάσματα (που δεν ξεβάφουν).

Τι άλλο όμως πρέπει να πλένουμε στους 60 βαθμούς;

Πετσέτες μπάνιου, πετσέτες χεριών και πετσέτες προσώπου, σεντόνια και μαξιλαροθήκες πρέπει οπωσδήποτε να πλένονται στους 60 βαθμούς.

Τα εσώρουχα λόγω του ότι κουβαλούν πολλούς διαφορετικούς τύπους βακτηρίων πρέπει να πλένονται στους 60 βαθμούς και μόνα τους. Όπως επίσης και τα ρούχα των παιδιών έως 3 ετών πρέπει να πλένονται ξεχωριστά από τα ρούχα των ενηλίκων και σε θερμοκρασία 60 βαθμών.

Επειδή μπορεί να βαρεθούμε να χωρίζουμε τη μπουγάδα μας με αυτόν τον τρόπο γιατί μια πλύση σε ένα οικιακό πλυντήριο διαρκεί 1,5 – 2 ώρες, τα αυτόματα πλυντήρια Αθήνας είναι η λύση στη μπουγάδα σου! Χρησιμοποιώντας τα επαγγελματικά πλυντήρια και στεγνωτήρια με κέρμα που υπάρχουν στα καταστήματα easywash Self Service Laundry μπορείς σε 25 λεπτά να έχεις καθαρά ρούχα! Και να μην ξεχνάτε ότι το πλύσιμο στα αυτόματα πλυντήρια είναι οικονομικό! Δείτε τις τιμές εδώ!